22 липня 2015

Літня "Школа юного антиквара"

21 липня в читальній залі для всіх бажаючих відкрилась «Школа юного антиквара». Діти розповідали про свої захоплення та дізнались про різні види колекціонування: філокартію, бібліофілію, нумізматику, календофілію, філофонію тощо.
 
 
Чарівною паличкою діти обирали розділи: хобі королів, шляхетна пристрасть, музеї, сюрприз, словник колекціонера...
Відповідаючи на запитання, дізнавались про унікальні факти: яких колекціонерів найбільше у світі, що означає слово «медаль», скільки коштує найдорожча монета та скільки солдатиків із срібла замовив Людовик XIII для свого сина.



Майже кожна сучасна дитина має вдома хоча б невеличку колекцію "кіндерсюрпризів", але рідко хто знає, що ідея створення шоколадних виробів належить Радянському Союзу. (Ще до війни в СРСР продавались "шоколадні бомби", в які вкладались дерев’яні іграшки).
А виробництво шоколадних яєць фірма «Ferrero» розпочала у 1974 році. Найдорожча колекція, яка складалась із 90 тисяч "кіндер2-іграшок, була продана на аукціоні за 90 тисяч євро, уявіть собі!

Колекціонування - цікаве захоплення. Розпочати і сворити свою власну неповторну колекцію може кожний. Допоможуть у цьому книги, наприклад - «Монети з дідусевої скриньки» та «Школа юного антиквара». Видавництво «Грані-Т», до речі, вперше випустило книги для дітей про колекціонування, - і це були саме названі книги Олександра Макарова.
          

Сломчинська Вікторія,
головний бібліотекар ВО 5-9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік