28 липня 2015

Магічна вечірка у стилі Джоан Роулінг

31 липня цього року всі поттеромани світу відмічатимуть незабутній день – ювілей чудової дитячої авторки, яка власними книгами залучила мільйони дітлахів до читання, – англійки Джоан Кетлін Роулінг. Саме 50 років тому цього літнього дня і народилася дівчинка, яка через кілька десятиліть прославилася серією книг про хлопчика-чарівника. До речі, 31 липня і день народження самого Гаррі Поттера.
Працівники читальної зали і її завзяті читачі не могли оминути таку визначну подію, тому влаштували магічну вечірка у стилі Джоан Роулінг. Вона відбулася у формі дуелі юних «чарівників». 

Щоб налаштувати читачів на святковий лад, за допомогою дбайливо підібраного антуражу була створена відповідна таємнича атмосфера.
На початку заходу діти дізналися про дитячі та юнацькі роки письменниці, зацікавилися історією створення книг про Гаррі, а також пригадали чарівні властивості звичайних предметів із літературних та народних казок, які могли дати Джоан Роулінг поштовх для власної творчості. 

Змагаючись за почесне звання «кращого чарівника», читачі виконали ряд цікавих змагань. Зокрема, відновили порядок книг у серії про Гаррі Поттера, пригадали міфологічних істот, зіграли віртуальний тайм у квіддіч, а ще потоваришували із чарівниками з Гогвартсу...

І звичайно, не обійшлося без чарівного капелюха, який за допомогою веселих дитячих пісеньок «відгадав» найпотаємніші думки кожного з присутніх хлопчаків, і чарівної кулі, тримаючи руки над якою, діти загадували бажання. 
Наприкінці заходу відбулася фотосесія: юні шанувальники творчості Джоан Роулінг залюбки позували в образі "чарівників" - учнів Гогвартсу:
 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік