03 липня 2015

Молочні шедеври від малюків!

Коли ти п’єш молоко, тут не має нічого дивного. А коли ти малюєш на ньому – це вже щось незвичайне! Такою цікавою справою займались маленькі дослідники у клубі журнального літа "Магія, фокуси, експерименти!".

З початку, за допомогою загадок, малюкам потрібно було здогадатись, що сховане у чорній скриньці. Таємничим інгредієнтом виявилось молоко! Бібліотекар пограв з ними у гру "Додай риму" у віршики про молочні продукти, зачитав уривки з казок у яких згадується наш молочний продукт, а потім малеча плескала у долоні та тупотіла. Чому? Просто вони грали в гру "Молочне - не молочне": якщо бібліотекар називав щось молочне потрібно було плескати у долоньки, а якщо ні – гучно тупотіти.



А далі почались експерименти. За допомогою фарб та молока учасники клубу журнального літа почали створювати свої молочні витвори мистецтва! Чого тільки не малювали, навіть назви своїм картинам вигадали: "Райдуга", "Вибух кольорів", " Поле квітів" та ін.




А у чому ж експеримент, запитаєте ви? Після того, як малюнки були створені та отримали своє ім`я, кожен з учасників отримав палочку з ватою, яку опускав у миючий засіб. Після того, як учасники експерименту опустили паличку у центр малюнка, фарби почали рухатися та змішуватися! Чому? Миючий засіб вступає в реакцію з молекулами жиру в молоці і приводить їх в рух.

Ось такий секрет! Приходьте до клубу журнального літа, адже ми будемо розкривати таємниці експериментів й надалі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік