17 жовтня 2017

Моя родина – скарб України!

Родина – найдорожче для кожної людини. "З родини йде життя людини", - говорить народна мудрість. Тут людина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові й добра, у сім’ї вона вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.



З давніх-давен існувала така традиція: кожен повинен знати свій рід до сьомого коліна. З кожним членом роду були пов’язані цікаві історії, чим більше людина знала про свій рід, тим довше жила пам’ять про померлих родичів.




Сьогодні у молодшому відділі зібрались вихованці школи-інтернату для глухих дітей на народознавчу годину. Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду. Ось це дерево сьогодні і було у нас на святі. А ще воно приготувало для дітей сюрприз. На ньому були незвичайні кольорові листочки, за якими ховалися важливі слова: МАМА, ТАТО, БАБУСЯ, ДІДУСЬ, Я.




Перевертаючи листочки один за одним, діти брали участь у веселих конкурсах, іграх та розвагах. Дівчатка допомагали матусі готувати обід. Хлопчики вирушили на риболовлю і з’ясували, що необхідно для міцної та щасливої родини. Спробували, як бабуся, перемотати клубочки. Складали народні прислів’я про родину, згадуючи дідусеву мудрість. А ще збагатили дерево своїми побажаннями для своєї родини.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік