18 жовтня 2017

Книжковий калейдоскоп

Юні музиканти Дитячої музичної школи №1 завітали до відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на чергову зустріч з книгою. Бібліотекарі відділу підготували огляд літератури з музицки та нових надходжень, які допоможуть дітям у навчанні.


До збірки пісень відомого сучасного композитора Ірини Кириліної «Вінок з барвінку» увійшли найвідоміші твори, що вже чверть століття виконуються дитячими колективами і солістами в Україні та за її межами.



У збірці «Я живу в своїй країні» домінують мотиви любові до України, прагнення донести ці почуття до дітей. Поетичні рядки світлі і доступні для сприйняття, їх легко запам’ятати і співати. Вони вселяють у дитячу свідомість почуття любові, миру, добра, і це – найголовніше.


Науково-популярний журнал «Музика» розповість біографії славетних композиторів, запропонує інтерв’ю з відомими музикантами, познайомить з гастролями зарубіжних та українських колективів, виставами вітчизняних музичних театрів, фестивалями сучасного мистецтва.


Народні пісні з Батьківщини Івана Франка зібрав і упорядкував Василь Сокіл. Його фольклористичні дослідження пісенної культури склали основу збірки. У ній представлено твори різних пісенних жанрів, значна частина їх подається з мелодіями. Ця книга для тих, хто цікавиться народною піснею.


Пісня – це невичерпне джерело пізнання історії народу, його поетичної душі, яку чи не найкраще озвучила своїм чарівним співом Ніна Матвієнко. До її книжки «Ой ти соловейко» увійшли українські народні пісні, до яких на різних етапах своєї виконавської діяльності зверталася Ніна Матвієнко. До пісень подані ноти, а до окремих – партитури для хорового співу та оркестру в обробці відомих українських композиторів.


У секторі медіа-центр для дітей проведено медіа урок «Про що говорить музика».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік