11 жовтня 2017

Особливі заняття для особливих дітей

Пізнавальні заняття, які насичені різноманітністю та емоціями, проводять бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для особливих користувачів.


Чергове заняття у секторі періодичних видань розпочалось з повторення і закріплення знань про властивості паперу і тканини та про різноманітне призначення паперу. Дітям запропонували виконати з папером кілька різних дій: м'яття, розривання, скручування. Головне - подолати страх перед чимось новим, бо це вже не ті стереотипні рухи, які «зачаровані» діти роблять механічно, не усвідомлюючи їх.



А далі розпочалось найцікавіше! Тема заняття була про крупи та насіння. Після того, як діти назвали свою улюблену кашу, бібліотекарі запропонували  їм цікаву гру «Впізнай на дотик», під час якої потрібно було розпізнати в пронумерованих мішечках різні крупи чи насіння і записати відповідь.


Гра дуже зацікавила дітей і матусь, а крім того, такі ігрові прийоми розвивають увагу і концентрацію.



А ще крупи можна використовувати як природний матеріал для творчості.

Під час таких занять розвивається дрібна моторика, що дуже потрібно дітям, особливо – «зачарованим».


Світ навколо нас дуже багатогранний. І дорослі, і діти щодня пізнають його. Сподіваємось, що наші заняття принесуть користь для подальшого життя цим "особливим" користувачам бібліотеки. 



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік