пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Мишкові Миші Галини Вдовиченко в гостях у кібершколяриків

З учнями 3-А та 3-Б класів ЗНЗ №28 продовжується робота за програмою «Кібешколярики». Сьогодні діти познайомилися з творчістю талановитої людини - сучасною українською дитячою письменницею Галиною Вдовиченко.


Для того, щоб уявити собі місце народження пані Галини – а це Кольській півострів, учням потрібно було заплющити очі і перенестися туди, де дуже-дуже холодно. А щоб зовсім не замерзнути, дітлахи повинні були розв’язати кросворд на зимову тематику, ключовим словом якого була назва улюбленої дитячої книги автора.


Першою книгою, написаною Галиною Вдовиченко для дітей, була книга «Мишкові миші», де головними персонажами є не просто миші, а творчі особистості, серед яких і музиканти, і композитор, і співачка і навіть аранжувальник. А що вони створили разом із хлопчиком Мишком, потрібно було здогадатися,  виконуючи різні музичні завдання.


Один з героїв книги – комп’ютерна мишка Джойстик, познайомив дітей з історією виникнення своїх пращурів, які на екранах комп’ютерів управляють курсором та дають змогу користувачеві через інтерфейс взаємодіяти з комп'ютером. Учні побачили, що і комп’ютерні мишки можуть слідкувати за модою, відвідувати дизайнерів, перетворюватися на інших загадкових тваринок.


А далі школярики разом з Мишковими мишами відправилися у подорож чарівним світом музики.


Діти мандрували нотками, за кожною з яких на них чекали цікаві завдання – загадки про музичні інструменти, ребус, вікторина, цікаві історії з життя всесвітньо відомих композиторів, а на завершення зустрічі ще й влаштували справжній концерт - співали улюблені дитячі пісні.


Таким чином, третьокласники вирішили взяти приклад у героїв книги Галини Вдовиченко - створили свій зірковий рок-гурт «Мишкові Миші».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік