25 липня 2018

Бібліотечна «Фабрика Зірок». Вчені

Цього разу на «Фабриці Зірок» зібрались «двигуни» прогресу – майбутні науковці. Діти визначились, які якості притаманні вченим – це спостережливість, працелюбність, тонкий розум,   логіка та інтуїція.
Відгадали фабриканти і ТОП-10  великих вчених в історії світу, серед яких Аристотель, Архімед, Галілео Галілей, Марія Склодовська-Кюрі, Ісаак Ньютон, Нікола Тесла та ін.
 Спільними зусиллями підрахували, скільки ж усього існує в світі наук. Підрахунки показали, що основних приблизно 61. Деякі з них вивчають у школі. Тож у кожного учня є свій улюблений предмет. Кожен із присутніх обирав галузь знань,  в якій він більше розбирається, та спробував відповісти на 10 запитань. За кожну правильну відповідь набирав бали.
А після теорії перейшли до практики і зробили декілька експериментів. Діти познайомились із ефектом розсолу, дізнались, чи випаровуються розчинені речовини разом з водою, перевірили на практиці закон Архімеда та що відбувається з "твердої водою"?
На допомогу науковим дослідникам прийшла «Большая книга экспериментов для школьников»,  яка дає можливість здійснити фантастичну подорож у світ науки.
Зацікавила дітей і тема вирощування кристалів. Вражені були кристалом, який за 2 місяці створив із мідного купоросу юний науковець-учень МАНу.
Переможцем на бібліотечній «Фабриці Зірок» у номінації вчені став Дмитро Годованюк, який захоплюється хімією.
Зірковий «фабрикант» отримав у подарунок книгу із серії «Життя видатних дітей»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік