27 липня 2018

Веселі пригоди «Юнги» в бібліотеці

Сьогодні, 27 липня 2018 року, до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітав 71 «юнга» з літнього оздоровчого табору «Юнга». 
Запитаєте, що роблять юнги у бібліотеці? Відпочивають та пізнають світ, а ще подорожують океаном книг та журналів, зупиняються в бухтах «Загадок» та «Вікторин», «Пригод» та «Ігор».
Відділ естетичного виховання запропонував дітям мандрувати «Крок за кроком» улюбленими дитячими казками. Виконуючи веселі завдання, учасники згадували відомих персонажів, співали їхні пісеньки, відгадували їх за особливими прикметами.
Сектор періодики запросив на ігроленд «Піголо і К⁰». Сучасні дитячі розвиваючі настільні ігри захоплюють увагу кожного маленького відвідувача. Вони яскраві і цікаві. Почнеш грати - і неможливо відірватися.
«Юнги» в Інформаційному центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» мали змогу ознайомитися з ресурсами WOAFL та взяти участь у заході під назвою «Face Control». Працівники сектору підготували ряд завдань (MR.X, Paparazzi, Guess Who, Find out the names), які пов’язані з життям та діяльністю відомих кіноакторів, письменників, видатних людей Голівуду і не тільки. Було цікаво спостерігати, як діти працюють у командах, намагаючись виконувати усе першими. А останнє завдання було найцікавішим для усіх присутніх, адже за допомогою "емоджі" діти відгадували назви відомих фільмів. І звісно ж, не обійшлося без спілкування англійською мовою, адже сама тема вимагала певних навичок спілкування. 
В читальній залі діти стали учасниками інтерактивної гри «Бібліотечна «Фабрика Зірок», яка не тільки познайомила їх із зірковими професіями, а ще й дала можливість продемонструвати свої знання і назвати імена зірок: письменників, композиторів, спортсменів, телеведучих, акторів та ін.
Учні старших класів потрапили на інтелект-шоу «Еврика». Спочатку діти порахувати всі предмети, які вивчають в школі. А потім кожен міг обрати улюблений предмет та спробував відповісти на 10 запитань. Переміг гравець у номінації «Спорт» з рахунком 8 балів.
У Інтернет-центрі діти вивчали історію анімаційних фільмів. Юні читачі дізналися про праксиноскоп, перші роботі українських аніматорів, а на завершення - зіграли в гру, в якій відгадували сучасні мультфільми.
Завітавши до бібліотечного Медіа-центру, вихованці літнього табору отримали море цікавих відчуттів завдяки перегляду по-справжньому літніх мультфільмів у форматі 3D. Адже ніщо не підіймає дітям настрій так, як перегляд улюблених мультиків у компанії друзів. 
***
А ще у нашої активної читачки та учасниці літературного театру-студії «Чеширський кіт», маленької «юнги» Злати сьогодні день народження. 
Ми всі вітаємо тебе, Златочко! Щасти тобі! 
З нетерпінням чекаємо на наступну зустріч з дітьми з літніх таборів.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік