09 липня 2018

«Знайки і Незнайко» - турнір кросвордистів

В усьому світі кросворди користуються великою популярністю. Їх розв’язують усі: від малого до великого. А у чому ж користь кросвордів для дітей? Перш за все це тренування пам'яті, ефективна методика нарощування словникового запасу, а значить виховання дитини-інтелектуала. 




Але активні читачі молодшого відділу зібралися скоріше не для навчання, а для того щоб весело та з користю провести час, адже на нашій виставці-абетці незабаром з’явиться завдання на літеру «К». Звісно, це буде кросворд. І сьогодні хлопчики та дівчата взяли участь у турнірі кросвордистів. Вони познайомились з історію виникнення цієї головоломки, її видами та особливостям розв’язання. Змагання проходили у три етапи: 1- «Розминка», 2- командна гра і 3- «Я сам». Під час «Розминки» звичайно ж ми вчилися розв’язувати класичні кросворди. 




Під час 3 туру діти розгадали 8 кросвордів на різну тематику та склали усі разом ключове слово, якими стало прізвище письменниці з Миколаївщини Ангеліни Кріхелі. Діти з цікавістю знайомились із її творами. Це стало можливим завдяки тому, що цей молодий автор люб’язно подарувала нашій бібліотеці чудові книги про природу, пригоди та здоровий спосіб життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік