13 липня 2018

Космічні пригоди у бібліотеці

Кружляють планети, рухаються зірки, прибульці виходять на контакт!
І це зовсім не фантастичний фільм, а чергове заняття у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки в рамках програми літніх читань.


«Імперія журнальних ігор» цього разу запросила хлопчиків та дівчаток у «Космічні пригоди з ЗІНом» – героєм українського дитячого журналу.


Спочатку «ЗІН» розповів про світлове забруднення, що радять робити захисники природи та зауважив: «Якщо ти хоч трішки хочеш допомогти своїй планеті, не забувай вимикати світло, як ідеш із кімнати».
Під час перегляду розвиваючого інтерактивного мультфільму діти вибрали окуляри Меркурію, захищаючи його від сонячних променів, звільнили Венеру-красуню від грозових хмар, допомогли Марсу знайти каміння, які він втратив під час вітру, а Юпітеру стати величезним, щоб він міг захистити нашу Землю від комет, Нептуна одягнули в теплий одяг, щоб він не замерз і пограли з малюком Плутоном.

Несподіванкою став прихід прибульця з космосу. Це була гарненька інопланетянка, яка тільки й повторювала: «ЗІН! ЗІН! ЗІН!».

Всі зрозуміли, що вона шукає ЗІНа.

Веселі космічні розваги не обійшлися без ігор, віртуально перенісши нас в обсерваторію.

А на пам'ять про цю незвичайну зустріч кожен учасник літніх читань намалював Сонячну систему.
Тепер вони знавці, бо почали відкривати таємниці Всесвіту!

Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань
 Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік