25 жовтня 2018

Друга світова війна: український вимір


28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників, адже саме цього дня у 1944 році було звільнено від окупації останню п’ядь української землі.
Тож співробітниками читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки з нагоди пам’ятної дати проведено цикл тематичних заходів у школі № 30.

Восьмикласники стали учасниками заходу «Друга світова війна: український вимір», причому підлітки побачили воєнні події крізь призму творчості журналіста і письменника Леоніда  Марченка.
З 22 червня 1941 р. по 28 жовтня 1944 р. – цілих 1225 днів точилася війна на теренах нашої Батьківщини. Український народ зазнав всю жорстокість фашистського ладу під час окупації: концтабори, спалені села, остарбайстерство, важкі податки і примусова трудова повинність із 14 років, однак знаходилися і такі, як от херсонські хлопчаки з Карантинного та керівник молодіжної підпільної організації Ілля Кулик, які протистояли людиновбивчій системі і вели підривну діяльність. Саме вони, разом із армією визволителів наближали таку жадану Перемогу.
Підлітки також пригадали відомі фільми про війну через вікторину «Стоп-кадр».
Учні 9-В класу разом з бібліотекарем вирушили героїчними  маршрутами визволення України від нацизму. Діти стали активними учасниками заходу «Жорстокою була  війна…» і дізнались про операцію визволення України від фашистських загарбників, яка розпочалась у вересні 1943 року і яка забрала життя 3,5 мільйонів людей.


70 тисяч чоловік за добу – така ціна визволення України!
З цікавістю слухали дев’ятикласники і про визволення рідного міста Херсона. Сломчинська Вікторія продемонструвала краєзнавчу літературу, присвячену Другій Світовій  війні. Завершився захід вікториною «Пам’ятники міста», яка дала можливість більше дізнатись про сузір’я херсонців-переможців. Учні розповіли, які традиції існують у школі №30 і як вони підтримують  ветеранів війни.
 Приєднуємося до вшанування всіх, хто ціною свого життя забезпечив звільнення України! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік