23 жовтня 2018

Про вчителя з великим серцем

19 жовтня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки на терапію казками відомого письменника, вчителя зі світовим ім’ям - Василя Сухомлинського, 100-річний ювілей якого цього року відзначає Україна, завітали учні-вихованці  Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами слуху.





Перу письменника належить багато, більше 1500 казок, оповідань, притч, замальовок з життя дітей, сповнених добротою, чуйністю, моральністю, дбайливістю, відповідальністю та людяністю. Всіх тих найкращих людських якостей, які треба виховувати та удосконалювати у діток різного віку.  На заході, майже як у Школі під Голубим небом Василя Сухомлинського, діти складали власну казку, обговорювали казки письменника про доброту («Покинуте кошеня») , ввічливість («Наїлись, встали та й пішли»), толерантність («Горбатенька дівчинка»), працьовитість («По волосинці») та ділилися власними прикладами добрих вчинків, думками та планами. А допомагала їм у цьому сурдоперекладачка. 





І як Василь Сухомлинський, який усе своє життя присвятив удосконаленню та покращенню роботи Павлиської школи, так і відвідувачі казкотерапії за свою активну участь та правильні відповіді у підсумковій вікторині отримували квіточки – символ гарних вчинків та дій - якими наприкінці заходу прикрасили уявну школу, перетворивши її з мрії в реальність. 

Провідний бібліотекар ВО 5-9 класів, 
Возбрана Т.В.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік