18 жовтня 2018

Про сильних духом

Учні 7-8 класів ЗОШ-інтернату ім.Т.Шевченка 17 жовтня 2018 року в бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки здійснили історичний екскурс в минуле – у часи Козаччини. 
Напередодні ми відзначали декілька близьких серцю українців свят, серед яких - День українського козацтва та День захисника України.
Сміливість, відданість справі, бойові якості козаків притаманні і воїнам сьогодення. У цьому змогли переконатися діти, відвідавши військову частину, що базується поряд з бібліотекою. Воїни прикордонного загону розповіли про службу прикордонника, про друзів-собак, які несуть службу на захисті кордону України.
Сучасний прикордонник - це еліта військової спільноти, «візитна картка» держави, він першим зустрічає і останнім проводжає людей, що перетинають кордон. Від його моральних якостей, честі та гідності залежить враження про Державну прикордонну службу, про державу, яку він представляє. Прикордонник - професія для сильних духом. Діти привітали воїнів, подарували гарні вірші, пісні та малюнки. 
Зустріч була організована відділом естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з метою патріотичного виховання підростаючого покоління та формування громадянської свідомості, доброчесності та відповідальності у юних громадян.
Серед дітей-учасників заходу, до речі, були і автори творчих робіт конкурсу дитячого малюнка «Кордон без корупції очима дітей», оголошеного адміністрацією Державної прикордонної служби України. Конкурсні роботи можна переглянути на Електронному вернісажі.
Ракша А.Б., 
завідувач відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік