09 жовтня 2018

Учителям права на замітку

9 жовтня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся інформаційний захід для вчителів правознавства, що підвищують кваліфікацію в Херсонській академії неперервної освіти.
У програмі дня – оглядова екскурсія бібліотекою та знайомство із правопросвітницькою діяльністю книгозбірні, участь у заході "Академія супергероїв на захисті авторського права".
Завідуюча читальною залою Вікторія Сломчинська розповіла про правовий лекторій «Орієнтир», що працює ось уже 15 років. Вона поділилась своїм досвідом проведення заходів, які декілька років поспіль перемагали в обласних конкурсах на кращий правовий захід. Вікторія Вікторівна запросила до участі у V, ювілейному, конкурсі учителів - учасників інформаційного заходу.
Педагоги стали також учасниками заходу головного бібліотекаря читальної зали Юлії Чернієнко, який посів ІІ місце в IV обласному конкурсі на кращий правовий захід «Правові орієнтири». Спочатку вчителі пройшли експрес-курс в Юридичній академії супергероїв, під час якого пригадали основні положення українського законодавства про авторське право і суміжні права, а потім проаналізували ситуації, пов'язані із захистом прав авторів у різних сферах людської діяльності - письменників, художників, музикантів, науковців тощо.
На завершення зустрічі заступник директора Наталя Попова запропонувала педагогам короткий огляд веб-ресурсів, над якими працює бібліотека, що можуть стати корисними в роботі педагогів: «Права дітей», "Кращі Інтернет-ресурси від Української асоціації працівників бібліотек для дітей", "Ігродром", "Бібліотечні медіа уроки". 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік