22 жовтня 2018

Комп’ютер і книжка – до цікавих знань доріжка

У наш час новітніх технологій та неймовірних технічних винаходів оволодіння мінімальним набором знань і навичок роботи на персональному комп'ютері вважається таким же необхідним, як уміння читати й писати.
От тому учні 3-А та 3-Б класів Херсонської школи №28 стали учасниками програми "Кібершколярики" і завітали сьогодні до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, де відбулося перше заняття.
Маленькі юзери розпочали свою роботу з Інтернет-центру, де, відомі сучасні мультиплікаційні персонажі запропонували їм, в ігровій формі, ознайомитися із основними та допоміжними пристроями комп’ютера. 

У відділ естетичного виховання (фото 4,5)  дітлахи вирушили  у мандри різними видами мистецтва та пограли в гру «Відгадай-ка!», у якій потрібно було впізнати морських мешканців, слідкуючи за рукою художника, який малював на екрані монітору.
Молодший відділ познайомив присутніх із творчістю сучасних українських дитячих письменників. І тут не обійшлося без несподіванок. Деякі фрази Домовичка, головного героя книги Марини Павленко, потрібно було виправити, бо той невиразно висловлювався, начебто "ковтав" літери, а книга Олеся Ільченка «Наші птахи» раптом почала мовити пташиними голосами. 
Тож заняття з інформаційної грамотності молодших школярів та ознайомлення їх із творчістю сучасних українських письменників продовжується, а кожен новий твір і кожна книжка – це цікавий, неосяжний світ, в якому дитина обов’язково знайде щось цікаве для себе. Тож від комп'ютера до книжки хай "кіберів" веде доріжка!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік