четвер, 18 жовтня 2018 р.

До Кібер-школи завітай, знання свої поглиблюй та розум розвивай!


Вже минуло п’ятнадцять років з того часу, як вперше, у Херсонській обласній бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки стартувала та успішно реалізується досі  програма «Кібершколярики». Її складовими аспектами є оволодіння молодшими школярами основними навичками роботи з персональним комп'ютером, розвиток пізнавальних здібностей учнів, формування алгоритмічного мислення, розвиток у дітей здібностей спостерігати, порівнювати, узагальнювати, виховання навичок розумової праці (планування, пошук, результат), формування вміння роботи над проектом.
Багато шкіл нашого міста протягом цих років долучалися до реалізації цієї програми, але останні три року з нами плідно працюють ЗНЗ№ 14 та 28.


Цей навчальний рік не є винятком. Учні 3-х класів завітали до книгозбірні на перше заняття спочатку до відділу обслуговування учнів 1 – 4 класів, де, завдяки грі «Літературний куб», малеча коротенько познайомилася з сучасними українськими письмениками та їх творами. Від Галини Малик та її головної героїні Алі було завдання до вишивати рушничка, від Галини  Вдовиченко та її Мишкових мишенят - заплутані прислів’я та приказки про котів, а Сашко Дерманський, завдяки проекту «Фантан казок», розповів із своєї збірці «Бигимоти не Медмеді» - вірш «Мамина робота».



У відділі інтернет послуг хлопчики і дівчата спробували самостійно скласти казку про персональний комп’ютер та його складові, погратися в гру «Відкривайка -  Відгадайка», яка допомогла дізнатися про основні та додаткові пристрої комп’ютера та відгадати загадки про перші обчислювальні пристрої.

(Читайте також у блозі Інтернет-центру: https://xobd-ic.blogspot.com/2018/10/blog-post.html).
Відділ естетичного виховання запропонував подорож у чарівний, ладний та фантастичний світ мистецтв. Завдяки сторінкам давньогрецьких міфів «кібершколярики» познайомилися з Музами – богинями, покровительками поезії, мистецтв і наук.

Тож старт відбувся! Попереду цікава, плідна та результативна робота!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік