середу, 10 жовтня 2018 р.

Ми роду козацького діти, землі української цвіт!

Давно вже немає славетної Запорозької Січі. Відшуміли козацькі битви. Але пам’ять про ці часи не вмерла. Вона живе в народній творчості, у творах прозаїків і поетів, у свідомості кожної людини-патріота. 
Тому саме сьогодні, напередодні святкування Дня Козацтва та Дня захисника України,  до молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали  учні 3-Б класу школи №14 для того, щоб поглибити свої знання з історії славетних запорожців, степових лицарів, оборонців української землі.
 Пригадавши та з'ясувавши хто ж такі козаки, де вони мешкали, хто був головною особою на Січі, діти склали невеличкий вірш про сильних, мужніх і сміливих героїв нашої країни та дізналися імена славетних українських гетьманів. 
Визначивши символіку козацької влади, хлопці спробували себе у спритній та веселій грі «Я – гетьман!», а дівчата, хоча жінок і не було на Січі, мірялися знаннями щодо козацьких страв.
Екскурс у минуле завершився укладанням кодексу козацької честі та танцем, хоча й не гопаком, але не менш бурхливим та темпераментним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік