25 жовтня 2018

Моя безпечна дорога додому


Ось і добігла кінця робота над проектом «Моя безпечна дорога додому» БФ «Майбутнє Херсонщини» у партнерстві з Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки та інспекторами управління патрульної поліції у Херсонській області, який стартував у серпні 2018 року. В рамках проекту було оголошено ще й творчий конкурс «поліцейських» коміксів, малюнків, віршів.



З метою вивчення і закріплення правил дорожнього руху, розширення знань про вулицю – проїжджу частину, тротуар, перехрестя, узбіччя, про кольори і принцип дії світлофора, дорожні знаки та правила переходу вулиці було проведено низку заходів.


Інспектори патрульної поліції разом із бібліотекарями працювали і проводили просвітницькі заняття з дітьми старшого дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку в м. Скадовськ, м. Гола Пристань та м. Херсон.


І сьогодні для учнів 3 – Д класу ЗНЗ№55 у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів за участю інспекторів патрульної поліції відбулась ситуативна тренінг-гра, під час якої учні пригадали правила поведінки учасника дорожнього руху, виконували різноманітні вправи, наприклад «Не відволікай водія!», «Збери знак», відчули себе водіями, патрульними, взяли участь у грі на увагу «Світлофор».



Наостанок діти отримали листівки – пам’ятки та невеличкі подарунки на згадку про зустріч.



Внаслідок такої плідної співпраці був виданий методично-репертуарний посібник «Моя Безпечна Дорога Додому», який складається із рекомендацій щодо проведення заходів бібліотекарів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та віршів дітей-учасників конкурсу з певної тематики. А ще створено журнал «Поліцейських» коміксів№1, який мітить роботи дітей з Херсону та Херсонської області віком від 3 до 5 років, що стали переможцями цього ж творчого конкурсу.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік