14 грудня 2020

Знай свої права, дитино!

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки пропонує юним читачам дізнатися про їхні права як дитини, так і громадянина України.

Це зробити дуже легко – варто лиш відкрити одну із наступних книг!

1.  Лариса Денисенко, Олександр Ільков,  Андрій Стельмащук,  Альона Шуліма.

Я і Конституція.

Автори книжки — поважні юристи. Просто і цікаво вони розповідають дітям про те, як влаштовано нашу державу та суспільство. А ще про значення Конституції для країни, про гілки влади, про свободи і права громадян і гарантії їх дотримання.  Книга «Я і Конституція» - це компас. У ній ти знайдеш інформацію про те, хто ти як особистість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку.

2. Сташук О. В. Я громадянин України.

У книзі доступно розказано про національну символіку, види влади, конституцію, основні закони, частину української історії, культури, географії та традицій. Увагу юних читачів обов’язково привернуть яскраві сторінки історії та природні надбання регіонів України, знайомство з культурою та видатними діячами України.

3. Конвенція ООН про права дитини.

Кожна дитина має прочитати цей міжнародний правовий документ (прийнятий у 1989р.), бо саме в ньому у 54 статтях зазначені основні права всіх дітей світу.

4. Ірина Жиленко. Знай свої права, дитино.

Ця віршована книга написана саме для тебе – легкою мовою, а її сторінки прикрашені яскравими ілюстраціями. Тобто під час читання ти точно не занудьгуєш!

5. Справедливе Курчатко. За статтями Конвенції ООН про права дитини.

Читай про пригоди Справедливого Курчатка і дізнавайся про свої права як дитини, викладені у статтях Конвенції ООН! Всі ці книги ти можеш відшукати на поличках нашої книгозбірні. Книгу обирай – світ права відкривай!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік