08 грудня 2020

Книги, які варто встигнути прочитати до Дня Святого Миколая

У світі 8 грудня відзначають День «Візьми до відома». Тож і молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки пропонує вам не гаяти часу напередодні свят та взяти на озброєння добірку 10 книжок, які варто прочитати до Дня Святого Миколая. 

Адже важливо зробити так, щоб дитина відчула наближення свята, сповнилась очікуванням подарунка та святковим настроєм.  До того ж, кожна з цих книг ідеально пасуватиме до затишних вечорів в очікуванні дива, відкриваючи малюкам цікавий і захоплюючий світ літератури.

1. «Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая»

Читання цієї книги наповнить ваш будинок атмосферою передчуття свята, ароматом медового печива (миколайчиків) і співом святкових пісень.

Читаючи її, діти дізнаються, хто такий Святий Миколай та чому він приносить подарунки. 

2. Олег Симоненко «Хочу, хочу подарунків!» 

Як пояснити дитині, що не завжди усі подарунки лише для неї?  А ще навчити радіти від подарованих іншим сюрпризів.

3. Антін  Лотоцький «Їде святий Миколай»

Прочитавши вірші з цієї книги, діти дізнаються, хто ж насправді допомагає святому Миколаю читати всі дитячі листи, збирати подарунки і запрягати сани.

4. «Я чекаю Миколая»

Святкові оповідки для малят від маленького хлопчика Миколки про найголовніше свято грудня. 


5. «Медяник для Миколая»

Цікаві історії сучасних українських авторів про сміливих та щирих серцем дітей, які готові допомагати Святому Миколаю у добрих справах.

6. «Їде святий Миколай»

Захоплююча книжечка про Святого Миколая з цікавими оповіданнями, піснями й віршиками.

7.  Дзвінка Матіяш «Подарунок від святого Миколая»

Щороку Олесь нетерпляче чекає приходу святого Миколая. Та ось після розмови з однокласниками у серце хлопчика закрадається сумнів: чи справді святий існує? Тому  на нього чекає справжнє диво і найдивовижніша мандрівка. 

8. «Я чекаю Миколая»

Розмальовка із захоплюючими розповідями про святого Миколая! 

9. Юлія Смаль «Лист до Миколая»

Що хочуть отримати діти від Святого Миколая, про що просять його в своїх листах? Ця історія  про незвичайне бажання одного хлопчика, який хотів отримати під подушку ... Хоча ні, краще почитайте!

10. Наталія Чуб «Дарунки святого Миколая»

Дуже добра і повчальна історія з гарними яскравими ілюстраціями, які допоможуть дитині подолати зайві страхи, знайти справжніх друзів і навчать ввічливості та шанобливому ставленню до інших.

Прочитайте ці книги разом з дитиною - і дива не оминуть ваш дім у день Святого Миколая! А взяти їх можна у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік