15 грудня 2020

Свято Різдва вже зовсім близько

Відчуття свята, це - навіть краще, ніж саме свято, так вважають жителі Німеччини і починають готуватися до Різдва завчасно – у містах та селах проводяться ярмарки, карнавали, фестивалі та конкурси. Тому ми вирішили познайомити учнів молодших класів Херсонської гімназії №16 із вивченням мов національних меншин Херсонської міської ради з традиціями та особливостями святкування Різдва саме у Німеччини.


Яке ж свято без пісень? І школярі, і їхній викладач мови Фролов Микола Васильович дуже полюбляють співати, і тому наша зустріч була досить музикальною. Із пісень учні дізналися про традиції свята, символи та головних діючих героїв свята Різдва. За місяць до Різдва починається Адвент з його власними традиціями,  за ним іде день Святого Миколая , покровителя дітей, який приходить таємно вночі з Рупрехтом, солодощами та подарунками, а потім вже саме Різдво з великою кількістю страв та подарунків.


Крім пісень учні виконали безліч вправ на закріплення лексичного матеріалу, розмальовували головні символи свята та подарували нам приємні хвилини спілкування.


Дякуємо керівництву гімназії № 16 та викладачу німецької мови Фролову М.В. за активну співпрацю з нашою книгозбірнею та вітаємо усіх з новорічними та різдвяними святами.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік