29 грудня 2020

Історії та свята, що пахнуть ялинкою

Новорічні свята у багатьох людей асоціюються з різними ароматами. Читачки відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  розповіли, що для когось це аромат імбирного чаю, для декого – запах мандарин та апельсинів, для інших – шоколаду та кондитерських смаколиків.

А головний запах новорічних свят у нашій місцевості, звичайно ж,  запах хвойних дерев - ялинки або сосни.


Учасниці заходу  мали можливість, завдяки подарунку від керівника гільдії парфумерів України Влада Зварича, відчути ще аромат смереки – королеви Карпатських лісів.





Дівчатка читали та обговорювали твори українських письменників «Сосонка» Олени Пчілки, «Ялинка» М.Коцюбинського, «Як діти раділи, а ялинка плакала» В.Сухомлинського, у яких йде мова про новорічні дерева, їхні відчуття, переживання після свят. Про дослідницьку діяльність  Олени Пчілки розповіла дітям Нуну Арутюнова, яка досліджує її творчість.

Щоб  хвойні красуні  приносили радість і дітям, і дорослим цілий рік, дівчатка навчилися виготовляти ялинки з шишок за допомогою парафіну, прикрасивши їх блискітками та штучним снігом.



І який же ароматний захід без духмяного напою з прянощів. Ми смакували! 

До Нового року готові!  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік