середу, 23 березня 2016 р.

Пелюстки для Ліни. Виступи авторів

Відбувся ІІ обласний фестиваль виконавської майстерності "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви". У Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки проходило прослуховування учасників у категорії "автори"(координатор – Надія Звягіцева, завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій). Цього року заявок було подано трохи менше, ніж на Перший фестиваль. Але приїхали на свято поезії майже всі юні та дорослі поети – 48 осіб з 51. З них половина – автори власних віршів з області. До речі, у цій номінації був унікальний для обласного фестивалю учасник – хороший поет з сусідньої Дніпропетровської області (м. Апостолове) - Юлія Шовкун.






Членам журі, а серед них визнані поети Херсонщини Василь Загороднюк, Анатолій Марущак, Людмила Крижанівська, довелося нелегко, адже обирати лише трьох лауреатів було складно. Як і в минулому році, їх визначали серед учасників-дітей. Лауреатами стали: Мхоян Анастасія (Новомиколаївська ЗОШ Садовського району), Цхай Маргарита (Чаплинська СЗОШ ім.М.Куліша) та Юлія Присяжнюк (Ульянівська ЗОШ Садовського району). Але журі відмітило й багато інших виступів як дуже цікаві. Це і Марія Цимбал (гімназія № 20 м.Херсон), і Анна Расказова (Генічеська ЗОШ № 1), і Елеонора Шелегон (член літературної студії "Контур" ХОБД ім. Дніпрової Чайки, ЗОШ № 50), і виступи членів зразкової студії "Ліра" Херсонського таврійського ліцею мистецтв та Новокаховської літературної студії "Натхнення", а також Олександру Гніденко, студентку Херсонського училища культури і Олександра Трубаева з літературної майстерні Херсонського центру позашкільної освіти, тощо. Деяким з учасників, що не стали переможцями, член журі Анатолій Марущак подарував власні книги з автографом на великій сцені під час Гала-концерту.







Родзинкою стали виступи юного поета та композитора Світозара Швеця, члена літературної студії "Контур". Він виконав, акомпануючи собі на гітарі, дві власні пісні "Любіть рідну мову" і "Ми врятуємо світ".

Біля відкритого мікрофону в холі Обласного палацу молоді та студентів виступили всі автори-лауреати, а також Юля Шовкун та Лада Шкворець.





Вітаємо всіх учасників! Чудове свято поезій було хвилюючим, яскравим і дійсно патріотичним.


1 коментар:

Додайте ваше ім'я та вік