четвер, 5 квітня 2018 р.

Ювілей проекту «17 сторінка non-stop»!

5 років виповнилось, як стартував унікальний проект «17 сторінка non-stop», учасниками якого стали відомі та успішні люди Херсонщини: письменники, політики, журналісти, підприємці.

Цього разу під прискіпливим оком бібліотекаря був депутат Херсонської обласної ради Олександр Шумей.
 


Знайомство з проектом розпочалось в читальній залі, де Олександр Іванович переглянув сторінки альбому, на яких відображені зустрічі з учасниками проекту.
 


А під час детективного розслідування, у форматі якого відбулася зустріч, Олександр Іванович зізнався, що пам`ятає першу книжку, яку самостійно купив на кишенькові гроші – це була книга про морські подорожі. В шкільні роки був у захваті від роману Даніеля Дефо «Робінзон Крузо».
 

Захоплення Олександра морською тематикою продовжується. Як історик-пошуковець, він хоче знайти та прочитати рідкісне видання, про яке згадував адмірал Григорій Щедрін у своїх спогадах і має назву «Малі» (про юнг).

Мрія Олександра Шумей, як читача, дізнатись про долю рукопису роману «До моря», який було вилучено під час обшуку та арешту письменника Савви Божка у 1938 році. Спеціальною постановою рукопис було вирішено передати дружині (подальша його доля невідома). Тож, депутат та історик Олександр Шумей не витрачає надії, що колись прочитає цей твір.

Олександр Шумей для студентів запропонував свою ТОП-5 книг, які рекомендує прочитати:


1. Гомер «Одіссея»

2. Пантелеймон Куліш «Чорна рада»

3. Савва Божко «До моря»

4. Даніель Дефо «Робінзон Крузо»

5 . Антон Санченко «Нариси бурси»

На згадку про зустріч заступник директора ХОБД ім. Дніпрової Чайки подарувала гостю настільну гру, яку розробили бібліотекарі - "У пошуках знайомих незнайомців" (на тему тваринного світу Херсонщини).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік