05 квітня 2018

Готуємось до Великодня

У секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на повну йде підготовка до весняного свята добра, миру та любові – Великодня.


Хлопчики та дівчатка дізнаються про те, чому у цей день люди вітаються словами «Христос Воскрес!», а їм відповідають «Воістину Воскрес!», чому цей день називають Великдень. А ви знаєте?


Дитячий журнал «Диво-деревце» пояснює це через легенду, за якою Сонце так зраділо, коли Христос воскрес, що 7 днів не заходило за обрій і був такий великий день. З тої пори цей день так і називають – Великдень.


До цього світлого дня люди старанно готуються: прибирають подвір’я та житло, випікають паски, розписують писанки.

Пригодницький журнал для дітей «Крилаті» №2 за 2017 рік  розповів, що окрім писанок, можна зробити ще й крашанку, крапанку, мальованку, дряпанку та запропонував погратися у казковий Великодній магазин.


Ромальовували писанки та виготовляли кошики у формі зайчика учасники розвиваючого клубу «Пізнайко» та й всі бажаючі відвідувачі сектору періодики.


Бо писанка – це особлива окраса Великодня. Вона є символом нового життя, захищає людину від усього злого, приносить добро та радість.


Щоб Великодня діждати, потрібно всіх прощати, добро в хату пускати, а погане забувати.


Тож, посміхніться один одному і залишіть у себе в душі тільки добрі почуття.

У мирі та щасті, добрі та любові святкуйте Великдень у родинному колі.



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік