26 квітня 2018

Брати Райдугони з планети Дра-Дра

Сьогодні учні ЗНЗ №28, які займаються за програмою «Кібершколярики», познайомилися із творчістю сучасного дитячого українського письменника Антона Сіяніки.

Малеча познайомилася з братами Райдугонами, Кирилом Кожум’якою та новим, ще невідомим героєм Івасиком Телесюком. Завдяки космічній мандрівці та Веселковим Дракончикам діти пригадали планети сонячної системи, кольори веселки, відгадували загадки, розв’язували ребуси, дізналися, які бувають види інформації, довідалися про мультимедійні презентації та мультимедійні ігри.
  





Так як кожен з Райдугонів має свій колір веселки, дітям стало цікаво, як же отримати усі сім відтінків, якщо основних кольорів усього 3 – синій, червоний та жовтий? Тож далі кібершколярики за допомогою бібліотекарів відділу естетичного виховання влаштували справжні кольорові експерименти. Діти об’єднали на папері фарби цих кольорів та навіть розв’язали ось такі задачки: СИНІЙ+ЖОВТИЙ=? (звичайно ЗЕЛЕНИЙ).
  


А ще дізналися, що таке кольорові моделі RGB і CMYK, та чим вони відрізняються.
  

А на завершення зустрічі кіберята ще й створили власні кольорові шедеври, проте не на папері чи  полотні, а на звичайнісінькому кефірі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік