03 квітня 2018

«Зачаровані» діти: арт-терапія

На чергову зустріч «зачарованих» дітей у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки бібліотекарі сектору періодичних видань знову запросили спеціаліста у галузі медицини, психіатрії та нейрофізіології (спеціалізація «Реабілітація в психіатрії, неврології», психоневрологічна клініка університету Цюриха) Алісу Фогель.


Мова йшла про арт-терапію – один з найбільш ефективних методів терапії аутичних дітей, який дозволяє проникнути у внутрішній світ такої дитини.


Питання аутизму сьогодні дуже актуальне.


Тож, послухати та поспілкуватися із Алісою Олександрівною прийшли також Пелещук Сабіна Вікторівна – доцент кафедри корекційної освіти Херсонського державного університету, Дроздова Олена Юріївна – асистент вчителя в інклюзивному класі та студентки ХДУ спеціальності «Спеціальна освіта» Реданова Цвітана та Шпак Валерія.


Заняття проходило під музику. Поки батьки слухали лекцію, діти малювали. А спокійна класична музика ніби згладжувала такий мінливий настрій «зачарованих» дітей.


Кожен малював те, що уявлялось йому. Кажуть, що за малюнком можна оцінити психологічний стан дитини і, навіть, прочитати, що ж хотів художник сказати.



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік