03 квітня 2018

Слово «Просвіти» від Олега Олексюка

Сьогодні Україна вільна і незалежна, українські діти навчаються рідною мовою у школах, видаються українські книжки, нею розмовляють на телебаченні. Але, на жаль, так було не завжди.

І тому з метою збереження української мови, історії та культури, здобуття народом незалежності було створено 150 років тому у Львові громадське культурно-освітнє товариство «Просвіта».

Відзначаючи ювілей цієї важливої події, співробітники читальної зали запросили голову Херсонського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка, поета, прозаїка, пісняра, громадського діяча Олега Олексюка, який розповів учасникам зустрічі про основні напрями діяльності товариства «Просвіта».




Особливу увагу гість приділив розповіді про роботу «просвітян» на Херсонщині.

Також Олег Олексюк познайомив учнів і студентів із власною поетичною творчістю, зокрема із пісенним доробком, що найбільше зацікавило музично обдаровану молодь.

Окрасою свята став виступ юних виконавців - студентів Херсонського музичного училища, які чистими голосами і щирим серцем проспівали патріотичні пісні. Це Гаврилюк Дарина, Палій Богдан і Балашова Вікторія.
 



Олег Олексюк подарував у фонд бібліотеки корисні видання.

Завершилася зустріч спільним фото на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік