10 серпня 2020

«Літературна тусня» мапою сучасних історій

Літо вже наближається до кінця, залишилось всього декілька тижнів. А у відділі для дошкільників та учнів 1-4 класів Херсонської обласної  бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки діти продовжують ЧИТОмандри мапою сучасних історій.
Сьогодні, 10 серпня,  для малечі були влаштовані справжні змагання на знання сучасних авторів та їх творів. На початку діти розділилися на дві команди та вигадали назви. Так у інтелектуальній грі взяли участь команди «Лякація» та  «Видавництво «Ранок»». 
Першим випробуванням стало «завдання» від Наталії Гузєєвої. Після перегляду мультфільму про Петрика П’яточкина  маленькі читачі  відповідали на питання за змістом  та заробляли бали, даючи правильні відповіді.
А потім, були «випробування» від письменника, сценариста, журналіста та педагога Олеся Ільченка. Разом пригадали його твори та дізналися,  як кричать птахи. 
Від сучасної письменниці та журналістки Галини Вдовиченко «отримали» завдання пригадати музичні інструменти і як вони звучать. 
З Ніною Воскресенською дізналися про професії з книги «Ким стати» та допомогли розібратися в речах, якими користуються люди цих професій.
А Іван Андрусяк «розповів» усім, що «У морі жаби не живуть». А хто мешкає у морських глибинах, дізнавалися вже із загадок.
Український дитячий письменник, який дуже полюбляє дітей та із задоволенням пише для них, Сашко Дерманський «запропонував» за описом дізнатися, хто сховався у чорній скриньці.  Маленькі читачі впорались і з цим випробуванням.

Інтелектуальні завдання були настільки цікаві та різноманітні, що діти навіть не помітили як дісталися до кінця гри. Як і завжди, у запеклих змаганнях між сильними суперниками, перемогла дружба, бо діти нашої бібліотеки, ерудовані та начитані. 
Тож запрошуємо всіх бажаючих до нас! Приходьте! Читайте! Розвивайтеся інтелектуально! А ми вам у цьому допоможемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік