18 серпня 2020

Єднаємося – Україною пишаємося!

Вже незмінною є традиція в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки святкувати День Незалежності України патріотичним флешмобом. В цьому році він пройшов під гаслом «Єднаємося – Україною пишаємося!» Так, дійсно пишаємося і щиро прагнемо знати про рідну країну якомога більше. В цьому нам допомагають наші помічники – книги.

Сьогодні готуючись до флешмобу, кожен учасник обрав свою найулюбленішу книжку про Україну, що є в нашій бібліотеці. Кожна з них розповідає про традиції, звичаї, видатних постатей, пам’ятні місця нашої незалежної держави.


Топовою книжкою цьогорічного флешмобу була обрана креативна книга-мандрівка Україною. Гортаючи сторінки якої читачі відкрили для себе дивовижні історичні факти, непересічних особистостей в кожному регіоні України. А ще ця книжка має онлайн-доповнення у вигляді мультсеріалу. З деякими серіями  ми сьогодні ознайомилися мандруючи нашим краєм –  Херсонщиною.

Всі ці сучасні, цікаві видання про  Україну наші читачі можуть знайти у фонді Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Вони ознайомлять їх з чудовою унікальною природою нашого краю, її багатою архітектурою, особливостями національної кухні, давніми ритуалами і віруваннями наших пращурів, традиціями, спортивним та культурним життям і останніми досягненнями науки та техніки незалежної України.

Адже справжній юний патріот – це той, хто багато читає про свою країну та багато знає.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік