17 серпня 2020

Стати людиною, бути людиною, разом з народом своїм, з Україною!

Усюди є небо і зорі скрізь сяють,
І квіти усюди ростуть…
Та тільки одну Батьківщину ми маємо -
її Україною звуть.

   В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення і які не втрачають своєї актуальності й по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності нашої країни 1991 року – і це головне державне свято, яке відзначається щороку 24 серпня. День Незалежності нагадує не тільки українському народу, але й всьому світу, про існування незалежної, демократичної та унітарної країни. В цей день загострюється відчуття істинної національної приналежності і як ніколи, виникає бажання вдягти українську вишиванку, скуштувати вареників, заспівати пісню на українській мові.

Саме з цієї нагоди у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки розпочався патріотичний тиждень, під час якого наші відвідувачі мають  можливість перевірити свої знання з історії України, пригадати традиції та звичаї свого народу, взяти участь у флешмобі, вікторинах, квестах, розважальних іграх та заходах, торжествах.

Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1–4класів запропонував малюкам долучитися до патріотичного квізу під назвою «Стати людиною, бути людиною, разом з народом своїм, з Україною!». Захід розпочався із відеоролика «Лише у нас на Україні», який налаштував присутніх на святковий лад. Далі малеча познайомилася з  легендою про державні символи нашої країни та затамовуючи подих, прослухала національний гімн – урочисту пісню «Ще не вмерла Україна». 

Крім державних символів, завдяки загадкам, хлопчики та дівчата, з’ясували, що наша країна має ще й народні символи та символи – обереги.  Історія людства знає імена багатьох українців, які вплинули або продовжують впливати на її хід. За допомогою гри «Видатні українці» ми пригадали відомих представників нашої великої нації.

А які ж риси характеру притаманні нам - українцям? Відповідь на це запитання присутні здобули завдяки «чарівній чашці», яку передавали один одному та називали характерні ознаки  українців.

Забава «Ложку передай – українську страву називай» перенесла маленьких патріотів на українську кухню, яка нараховує сотні рецептів борщу й пампушок, паляниць й галушок та багато чого корисного та смачного.

Завершився захід переглядом короткометражних мультиплікаційних фільмів під загальною назвою «Це наше, і це твоє» - про Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна та український народний духовий  музичний інструмент трембіту, який увійшо до Книги рекордів Гіннеса.

Тож сьогодні ми намагалися щоб кожен маленький громадянин України відчув себе часткою свята – свята Дня Незалежності України, визначання якого є нагадування українцям про їх індивідуальність, а всьому світові про процвітання величної країни в центрі Європи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік