20 серпня 2020

Відкрий світові Україну!

У переддень свята Незалежності України в читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки розпочала свою роботу Школа юних турагентів. Експертом заходу став Михайло Годованюк – триразовий переможець обласного турніру «Ігри патріотів Херсонщини» та володар звання «Найкращий читач України» 2017 року.

Діти сформували два туристичних агентства: «Україна» і «Таврія».  Юні агенти пройшли випробування на  знання рідної країни, зупиняючись на станціях: «Державні символи», «Природнича», «Історична», «Мовні скарби», «Серце України», «Мала Батьківщина». Експерт Михайло не тільки оцінював відповіді, а ще коментував їх та розповів про свої найяскравіші враження від подорожей Україною.


Кожному туристичному агентству було запропоновано презентувати одне із міст: столицю Київ або обласний центр Херсон. Звернувшись до виставки-панорами «З Україною в серці» та використовуючи книги, буклети, листівки, діти дослідили  туристично-привабливі об’єкти та склали екскурсійні маршрути містами.


Представник агентства «Таврія» емоційно презентував рідне місто Херсон, а член команди «Україна» був неперевершений, представляючи столицю України – Київ.

Найголовніший скарб нашої країни – це люди, які є культурними феноменами –письменники, режисери, композитори. Тож агенти туризму пограли у гру «Фабрика зірок» та спробували назвати імена  українців, які стали відомими у всьому світі.
За підрахунком балів переможцями стали учасники туристичного агентства «Україна», але найголовнішим було те, що всіх читачів бібліотеки об’єднала рідна Україна.

Вікторія Сломчинська,
завідувачка відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік