26 серпня 2020

Літній табір – велика сім'я, літній табір – це ти і це я!

Ось вже і закінчується найулюбленіша пора всіх дітлахів, пора, яка приносить три місяці відпочинку, розваг та веселощів, – сонячне, радісне літо. Саме тому в останній тиждень літніх канікул  до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової  Чайки завітали вірні друзі нашої книгозбірні – вихованці Херсонського центру спортивно-оздоровчої роботи «Юнга».

На молодші екіпажі у відділі дошкільників та учнів 1–4-х класів чекала незвичайна гра-піжмурки «Знайди героя казки». Всі присутні об’єдналися у дві команди і «шукали» казкового героя: за описом, за чарівним предметом, за видом транспорту, за відомою фразою.


В Інтернет-центрі розгорнулася ціла програма «Світ комп’ютерів». Підлітки вивчали архітектуру персональних комп’ютерів та її програмне забезпечення. Молодші здійснили екскурс за сучасними екранізаціями літературних творів.

Сектор іноземними мовами запропонував гру-ерудит «English is FAN». Діти відповідали на запитання із 4-х категорій: «Тварини», «Їжа», «Пори року», «Спорт». Найбільшу цікавість викликала гра «Хто зник?», бо дуже весело відгадати за звуками тваринку! Незвичайне завдання – розшифрувати назву популярної страви за відео-імоджі. Під час рухливої зупинки за ключовими словами розпізнавали олімпійські види спорту.

«Крок за кроком» мандрували дітлахи у відділі естетичного виховання під час мистецько-розважальної гри. Вихованці табору слухали уривки із улюблених пісень і показували їхній зміст через пантоміму, а потім співали їх у караоке вкупі із відомими виконавцями.


У секторі періодики перед малечею розгорнулася журнальна вітрина. А гра-вікторина допомогла їм познайомитись із героями таких часописів: «Смайлик», «ЗІН», «Киця», «Сашко», «Котелло» та поринути з ними у пригоди.

А ще гості бібліотеки переглянули на великому екрані медіа-центру мультфільм «Мухнемо на Місяць» про мрію польоту та подорожі на супутник Землі. У читальній залі старші вихованці потрапили на магічну вечірку і поринули у фантастичні світи Джоан Роулінг, яка місяць тому відзначила 55-річний ювілей. Вони зібрали в хронологічному порядку серію книг про хлопчика-чарівника, а також блискуче відгадали магічні предмети та незвичайних істот із світу книг відомої авторки.

«Юнгівці» молодшого віку стали активними учасниками «Бібліотечної фабрики зірок», яка познайомила їх із популярними професіями. Діти «виловлювали» зірки з портретами із Бази Даних та відгадували відомих особистостей: режисерів, співаків, акторів, письменників і телеведучих. А на завершення їх чекали кубопазли з обкладинками книг херсонських авторів.

Бурхливі емоції вирували, тож вражені і захоплені світом бібліотеки, діти виявили бажання стати активними читачами книгозбірні!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік