12 серпня 2020

Палюче сонце Єгипту

Читачі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відправилися у віртуальну подорож до стародавнього Єгипту, скарбниці історичних та архітектурних пам’яток. На початку заходу діти пригадали відомі їм дива світу, події, персоналії що пов’язані з Єгиптом. Справжнім відкриттям для читачів стало те що зубна паста, календар, боулінг були винайденні саме в давньому Єгипті.

Нещодавно відзначався Всесвітній день котів, а оскільки кішки вважалися священними тваринами у стародавньому Єгипті ми не могли оминути увагою цих граційних створінь. Юні книголюби дізналися про культ поклоніння кішкам, породи котів того часу: Сервал, Очеретяний кіт або хаус, Єгипетський мау та Богинь – кішок.


Переглянувши мультфільм про піраміди, взяли участь у розгадуванні складного кросворду та веселому конкурсі на створення найкращої мумії.

Творчим завданням стало виготовлення книжкових закладок із зображенням котів різних порід.  А також учасники програми «Канікули з книгою-2020» мали змогу переглянути спеціально підготовлену виставку книг, що них підготували бібліотекарі зали естетичного виховання.

Чекаємо Вас наступної середи – буде «бібліотечно»! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік