15 березня 2013

Найкращий читач – 2013. Районні фінали у Херсоні


З 12 по 14 березня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей відбувся місцевий відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач-2013», організований спільно методичним кабінетом при управлінні освіти Херсонської міської ради та колективом обласної книгозбірні для дітей. У ньому взяли участь  53 учні 6-7 класів м.Херсон. 

На змагання конкурсантів супроводжували організатори шкільного етапу конкурсу – бібліотекарі загальноосвітніх навчальних закладів.  Школярі повинні були виконати два завдання: дати письмову відповідь на запитання вікторини за творами української та світової літератури, що вивчаються за навчальною програмою, за творчістю письменників-земляків і поділитися враженнями про улюблену книгу, прочитану у цьому році. Як відмічає член журі Надія Звягінцева, особливістю цього року були електронні презентації книг, які дехто із школярів підготував до своїх конкурсних розповідей.

У кількох залах бібліотеки одночасно конкурсанти давали письмові відповіді

- Я б хотіла порадити наступним учасникам цього змагання звертати більше увагу на творчість місцевих авторів. Тим паче, що  у нас є такі цікаві постаті – А.Кичинський, А.Марущак, Л.Марченко, М.Братан, Ю.Голобородько, - коментує роботи учасників Надія Дмитрівна.
Журі, головою якого була поетеса Наталя Крижановська, згадує емоційну яскраву презентація Мазепиної Катерини (шк. № 46, 7-А кл.). Учениця розповіла про свої враження від книги «Бродяга»  сучасного автора Алана Лазар, який більше відомий як клавишник і продюсер групи Mango Groove.

Журі конкурсу: поетеси Наталя Крижановська і Надія Звягінцева

Переможцями конкурсу у м.Херсон стали:

Мазепина Катерина, шк. № 46, 7-А кл., (Комсомольський район)
Максимюк Сергій, шк. № 1, 6-Б кл.
Ніколаєва Єлізавета, шк. № 30, 6-а кл. (Суворовський район)
Прохоров Павло, гімн. № 20, 7-А кл., який запамʾятався журі емоційною розповіддю про книгу «Клятве остались верны»  Л.Марченка,
Бесчастна Ганна, шк. № 52, 7-В кл. (Дніпровський район)
Грезенталь Віталій, шк. № 53, 6-А кл.
 Оксана Гунько

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік