29 березня 2013

Чи легко бути лідером?


Це питання вирішували учасники шкільного парламенту під час Skype-конференції 28 березня 2013 року в інформаційному куточку «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» Херсонської обласної бібліотеки для дітей. 


Означеною темою конференції стала – «Генерація лідерів майбутнього», в якій брали участь діти з міських загальноосвітніх шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов №30, 27 та гімназії №6. По той бік екрану нас привітно зустріли учні старшої школи м.Белчертаун, штату Массачусетс.
На зустріч до нашої бібліотеки також завітали і почесні гості: Сергій Миколайович Черевко, заступник міського голови м.Херсону; Маренчук Ольга Миколаївна, депутат міської ради, заслужений працівник освіти, директор ЗОШ №39; Верещака Тамара Юріївна, радник начальника управління освіти, Херсонської міської ради; Ліндсі Ділорето, волонтер Корпусу Миру США в Україні.

Під час конференції діти з обох країн обмінялися досвідом щодо лідерства, самоврядування та волонтерської діяльності. Учні зі школи №30 підготували слайд-презентацію стосовно їхньої  місії лідерів у шкільному парламенті, яку гідно представили англійською мовою американським підліткам.
Питання були різноманітними: від простих про дозвілля, до складних, які стосуються моделей формування лідерського парламенту, благодійної діяльності волонтерів, та риси, якими має володіти справжній лідер.


Запрошені гості залюбки брали активну участь у дискусії, наводячи приклади успішності з власного досвіду.
До речі, американська сторона була дуже вражена рівнем володіння розмовної англійської херсонськими учнями. Тому у наступну зустріч школярі  з Америки пообіцяли здивувати і нас своїм знанням української. І це ще одна причина, чому ми з нетерпінням чекаємо нового зв’язку з далекої Америки!
   
Анна Рєзнік,

завідуюча відділом
сектору документів
іноземними мовами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік