06 березня 2013

Щастя від здоровʾя


«Дев`ять десятих щастя  залежить від нашого здоров`я», - говорив А. Шопенгауер. Стрімкий ритм життя та перенасиченість інформацією призводить до того, що школярі 12-13 років мало проводять часу в активних іграх на свіжому повітрі. Після уроків, додаткових занять та комп’ютерних ігор в учнів на це просто не вистачає часу.

Представники учнівських парламентів 

Виникає питання: як можна змінити ситуацію? Херсонська обласна бібліотека для дітей разом з  Управлінням освіти Херсонської міської ради організували 5 березня молодіжний форум «Це моя здорова хвиля», де разом з лідерами учнівського парламенту обговорювали ідеї поширення руху «За здоровий спосіб життя» у Херсоні. Ініціатор проекту  Кирило Стремоусов.

Юрій Хомутов - тренер з йоги

Активісти запропонували:
1) створити групу у соціальній мережі «ВКонтакте» для підтримки ідейного зв’язку;
2) провести конкурс соціальних відео серед старшокласників та влаштувати подібні форуми у школах або на природі, майстер-класи, присвячені повноцінному харчуванню;
3) поговорити з батьками про безалкогольні свята;
4) організувати флеш-моб «Тверезі батьки»;
5) відновити зарядки та фізкультхвилинки у школах;
6) насадити парк у мікрорайоні «Таврійський» і збиратися там для пробіжок та рухливих тренінгів і т.д.
Пропозиції активістів учнівського парламенту

Дискусія вийшла жвавою, особливо після розповідей спеціальних гостей про повноцінне харчування, рухливий спосіб життя та активний відпочинок на Херсонщині. Серед спікерів був Президент клубу «За здоровий спосіб життя» Микола Борисенко, який говорив на тему «Харчуватися повноцінно: як це?». Майстер йоги Юрій Хомутов запропонував зробити фізичні вправи. А член клубу «За здоровий спосіб життя» Сергій Циголік спонукав молодь приєднатися до клубу.
Зарядка для всіх!


Оксана Стремоусова,
 координатор проекту «Здорова хвиля»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік