31 березня 2017

Створюючи кРай. Екологічна сага.

Книги видавництва «Наддніпряночка» - справжні перлини у коштовному намисті . І ось нещодавно додалась ще одна – вийшла з друку унікальна книжка «Создавая рай…» (під редакцією Ольги Алеферко).


Вона присвячена відомому роду Фальц-Фейнів. Менш ніж за 100 років своєї діяльності в Таврії німецьким колоністам вдалось створити «рай» - маленьку імперію зі своїм особливим економічним, господарським устроєм і навіть власними грошовими одиницями. В їх розпорядженні були величезні земельні угіддя, тисячні отари овець, 15 поселень, порт Хорли, велика консервна фабрика, наукові станції, музей.


 
 Але, безперечно, головним пам’ятником титанічної праці династії став знаменитий на весь світ заповідник «Асканія-Нова».

Редактор видавництва «Наддніпряночка» Таїсія Видайко розкрила всі таємниці створення книги і розповіла про авторів: Аллу Задерейчук та Василя Клімова.

Студенти політехнічного коледжу дізнались про найяскравіших представників роду Фальц-Фейнів: Іоганна Георга, Едуарда, Софію, Густава і найвідомішого – Фрідріха, який створив екологічну перлину у Таврійських степах- асканійський заповідник.



Автори сподіваються, що ця книга буде цікава для сучасних підприємців, громадських діячів та підростаючого покоління, які будуть продовжувати традиції роду Фальц-Фейнів у Таврійському краї!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік