13 березня 2017

З любов’ю до Кобзаря

9 і 10 березня співробітники читальної зали провели серію святкових заходів, приурочених до Шевченківських днів. На п’ятикласників чекали естафети поколінь «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» та «З любов’ю до Кобзаря», а на восьмикласників – поетична експозиція «Шевченко.UA».

Мандруючи Тарасовими шляхами, школярі відвідали музей у с. Моринці, дізналися подробиці з періоду Шевченкового дитинства, зокрема, про щасливі перші роки та раннє сирітство, про поневіряння і наймитування, про нездоланний потяг Тараса до знань, про поступове сходження до омріяної професії художника, про важливу життєву віху в житті Кобзаря – викуп з кріпацтва та подальше професійне навчання в Академії мистецтв, про доленосні подорожі рідною Україною, про місце та обставини створення найвідомішого вірша – «Заповіт» тощо.




Старшокласники довідалися і про жінок, до яких Тарас Шевченко мав почуття, і про їхній вплив на Тарасову творчість – поетичну та художню.

Діти познайомилися і з унікальними виданнями творів Тараса Шевченка: збірником перекладів «Заповіту» 50-ма мовами світу, факсимільним виданням першого, автентичного «Кобзаря», із «захалявним» збірником віршів періоду заслання, із першим українським «Букварем», виданим на кошти поета, а також із шевченкіаною Херсонщини – «Серед степу широкого».






Юні українці вшанували пам'ять поета, прочитавши напам’ять улюблені вірші з шевченкового доробку.

Переможці шевченкознавчих вікторин були відзначені пам’ятними дипломами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік