16 березня 2017

«Спить солдат під скромним обеліском…». Музей патріотизму

Спить солдат під скромним обеліскомТам, де смерть його звалила з ніг.Вітер журно гне над ним берізкуВ білосніжних шатах весняних.І стоїть вона в жалобі втрати,Загубивши марево надій,Як вона, що снилося солдатуУ окопах на передовій.

Україна. Її безкрайні поля, зелені ліси і гори, блакитний Дніпро, родючі землі, міста і села - у роки ІІ Світової війни все було просякнуте горем, біллю невичерпних втрат.

13 березня для Херсонщини є історичним. Більше 70 років віддаляє нас від тих днів, коли Вкраїна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не минуло часу, ми завжди будемо звертатися до історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю. Історія живе у пам’яті тих, хто був свідком та учасником бойових дій, історія живе у пам’яті їх нащадків, в фотографіях, документах, кінокадрах, історія живе у речах.

Більше дізнатися про ці сумні, повні відваги події до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні 7-9 класів навчального закладу № 33. Працівники відділу естетичного виховання на захід запросили директора музею бойової слави, який знаходиться у навчальному закладі №28, друга бібліотеки Анатолія Володимировича Торопова.


І завдяки таким людям як Володимир Анатолійович ми маємо можливість побачити та потримати у руках речі, що колись вони належали воїнам та героям. Це справді безцінні експонати.


Переглянувши історичні відеоматеріали та фотографії, учні перенеслися у ті далекі сорокові роки.


Вони мали змогу приміряти воєнний одяг та обмундирування, поглянути у горизонт через біноклі воєнного періоду, потримати в руках фотоапарати тих часів та особисті солдатські речі – запальничку, флягу, телефон, портсигар та ін.




Розповіді свідків та учасників тієї страшної війни, листи з фронту схвилювали учасників заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік