31 березня 2017

У творчій лабораторії Леоніда Марченка

29 березня студенти Політехнічного коледжу завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та стали активними учасниками творчої зустрічі із письменником-краянином, журналістом, лауреатом численних літературних конкурсів, другом книгозбірні Леонідом Марченком.

Для молоді була презентована інтерактивна веб-виставка «Творча лабораторія Леоніда Марченка», оформлена до ювілею автора. Молоді люди дізналися, що у письменника знаходиться добре слово та цікавий сюжет і для найменших читайликів, і для вдумливих підлітків, і для досвідчених дорослих читачів.



Особливу увагу було приділено книзі-бестселеру на терені Херсонщини: два наклади документально-художнього роману «Клятве остались верны» про хлопців з Карантинного острова швидко розійшлися серед бібліотек та читачів. Учасники заходу дізналися про подробиці подвигу юних героїв, а також про ресурси виставки, які повноцінно розкривають цю тему (можна переглянути відео «Книгу-бестселер рекламує автор», познайомилися з фото- та відео-матеріалами, погортати онлайн книгу «Из племени орлиного» тощо).

Фотогалерея допомогла прослідкувати життєвий шлях митця у різні періоди його життя – від дитинства до сучасності, зокрема, фотографія вручення премії ім. Б. Лавреньова, знімки із пухнастими улюбленцями та світлини творчих зустрічей.




Про співпрацю бібліотеки та письменника розповіла завідуюча читальною залою Вікторія Сломчинська, яка допомогла присутнім краще пізнати таємниці письменницької шухляди Леоніда Марченка, провівши для гостей інтерактивну гру.

Розшифровуючи секретну формулу успішного твору відомого херсонського майстра, студенти спробували відтворити її складові: цікавий сюжет і гарна мова, добрий гумор і життєва правдивість, щирість та доступність викладу тощо.

На зустріч Леонід Володимирович завітав із книжковою новинкою – книгою-посібником «Как стать Нобелевским лауреатом по литературе». Автор розповів, що видання призначене юним літераторам-початківцям, які мріють стати знаменитими письменниками, а тому в ній даються слушні та доступні поради.



У подарунок присутнім Леонід Марченко прочитав оптимістичний вірш із власного доробку.

Завдяки творчій лабораторії, представленій під час заходу, була виведена формула співпраці із Леонідом Марченком: Леонід Марченко + Дніпрова Чайка = БЕЗКІНЕЧНІСТЬ ідей, творчості, натхнення.

Завершилася зустріч фотографуванням на згадку та автограф-сесією.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік