16 березня 2017

Живуть і житимуть в картинах

Учні 4-х класів школи № 38 відвідали відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. До ювілейних дат видатних художників, які народилися в березні та квітні, бібліотекарі запропонували юним знавцям та любителям образотворчого мистецтва більше познайомитися з творчістю Тараса Шевченка (203 роки від народження) та Леонардо да Вінчі (565 років).


Тарас Шевченко. У вітчизняному образотворчому мистецтві не знайти іншого видатного художника, який стільки уваги приділяв би автопортретам. Відомо понад півсотні Шевченкових самозображень.

Леонардо стоїть першим серед великих художників, які намагаються домогтися в картинах містичного поєднання матерії і духу. Він вперше розробив і втілив техніку моделювання об’ємів з допомогою світлотіні.

В картинах оживає світ. Люди завжди сперечаються про мистецтво: як треба його творити, як воно має виглядати і чому саме так. Одні вважають, що предмети повинні виглядати на полотнах точнісінько як справжні, інші – більш вигадливо. Насправді у мистецтві не буває правильних чи помилкових відповідей. Кожен сам вирішує, якому виду віддати перевагу. Комусь подобаються роботи Дж.Поллока, Анрі Матісса, Пабло Пікассо, а хтось у захваті від робіт Клода Моне.


Діти познайомилися з сучасними видами малювання: пісочна анімація, світломалювання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік