13 липня 2020

Літні «фішки» сучасної книжки!

За що кожен з нас любить спекотне і дивно яскраве літо? За його оптимізм, веселість, і звичайно ж, неймовірний позитив. Дехто радіє приємному спілкуванню з природою та активному відпочинку, дехто удосталь грає в комп’ютерні ігри, але, на щастя, є багато й таких, які  досхочу читають книжки і, навіть влітку, не забувають дорогу до Херсонської обласної  бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Літературна тусня «разом» із сучасною поетесою, письменницею, художницею та педагогом Мариною Павленко зібрала маленьких читайликів у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів.
Відгадуючи загадки, дітлахи дізналися про уподобання та дитячі мрії автора, розв’язуючи кросворд – пригадали зміст казки «Півтора бажання» , а ще на дошці намагалися відтворити прислів’я і приказки, якими насичений цей твір.
Далі відбулося знайомство з персонажем, що живе, мабуть, у кожній хаті та піклується про неї та її жителів, та який оселився у цілій серії книжок Марини Павленко – Домовичком. Завдяки цьому знайомству хлопчики та дівчата дізналися що таке палітра, пригадали кольори веселки та пограли у гру «Кольорова математика», суть якої  - змішати один колір з іншим та дізнатися, яка фарба вийде.
Далі присутніх зустрів «чарівний ліс», куди Домовик запросив відправитися і сховатися від нудьги. Ліс гостинно зустрів гостей. Дерева привітно шурхотіли листочками, а пташки виспівували пісень. Кому яка належала пісня потрібно було відгадати, прослухавши спочатку спів птаха, потім впізнати за силуетом, потім  - за пір’ячком.
Таким чином наші маленькі читачі відкрили для себе ще декілька сучасних творів, які увійшли до оновленої програми літературного читання Нової української школи та познайомилися з літературними «фішками» Марини Павленко – письменника-сучасника.
Наступна літературна тусня відбудеться 20 липня об 11 годині, віртуальним гостем якої стане Іван Андрусяк. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік