30 липня 2020

Арт-галерея очима дітей, або Крок за рамки

Чергову зустріч читачам відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки бібліотекарі призначили у… галереї художнього музею.
Чому галерея? -  запитаєте ви. Тому що саме тут можна побачити найвідоміші картини, скульптури чи інші художні витвори минулого і сьогодення з усього світу.
Наша галерея віртуальна, тому ми подорожували музеями, які знаходяться в різних країнах і навіть на різних континентах.
Під час «відвідування» музеїв діти пригадали, в яких жанрах працюють художники (пейзаж, натюрморт, портрет...), називали відомих творців та їхні картини.
Цікавим для читачів став факт, що картини відомих живописців минулого дуже популярні у сучасної молоді: ними прикрашають інтер’єр, друкують на одязі, використовують у рекламі, пишуть книги, про їхнє створення знімають фільми. А переконатися у цьому учасники заходу змогли під час розгадування відеозагадок.
Бібліотекар розповіла дітям, що у музеях та художніх галереях працюють люди, які піклуються про твори мистецтва, виставляють їх на огляд відвідувачів, реставрують. Крім оглядових залів, є ще безліч майстерень. У одній з них учасники мали змогу спробувати професію копіювальника: вони розфарбували окремі елементи, склавши які, відтворили одну із сучасних картин.
Але, мабуть, найцікавішим для дітей стало дійство створення «живих картин» на відомі  шедеври Леонардо да Вінчі «Мона Ліза», Яна Вермеєра «Дівчина з перлинною сережкою», Віктора Васнецова «Три богатирі».


Віртуальна екскурсія викликала у дітей бажання більше дізнатися про ці твори мистецтва та їхніх авторів. Книжкова виставка уже чекала на них, тож вони її з цікавістю переглянули.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік