20 липня 2020

Літні «фішки» сучасної книжки. Іван Андрусяк

Зазвичай кожна велика справжня мандрівка бере початок з мрії, задуму, з маленького старту, крихітної відмітки на мапі та великого бажання побачити світ. А з чого ж може розпочатися  книжкова мандрівка?  Правильно – з відвідування Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та з гарних, чудових книжок, які вигадують та пишуть для читачів сучасні дитячі письменники. 
Нині користувачі відділу обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів поринули у ЧИТОмандри сторінками творів справжнісінького, оригінального і цікавого автора, знайомство з яким ніколи не буває нудним та прісним – Іваном Андрусяком.
«Зустріч» з цим «розбишацьким» і позитивним, веселим і кумедним автором розпочалося з того, що присутні уявили собі Іванка у трирічному віці та дізналися, як саме він лякав перехожих і як музика полів, дерев і вулиць по дорозі до школи, виливалась у  перші поетичні рядки, які складав вже навіть тоді, коли ще не вмів їх записувати.
Більше дізнатися про головних героїв книжок Івана Андрусяка допомагали розваги, ігри, загадки, вікторини. Так, наприклад про збірку віршів «Звіряча абетка» малеча почула завдяки грі «Допиши віршика», а ще з легкістю знайшла відповіді на такі запитання – Коли випадає третій сніг? Хто така Стефа і Чакалка? Чи живуть у морі жаби? Та що ж таке, насправді, лякація?


Тож літні «фішки» і «родзинки» сучасних книжок Івана Андрусяка знайдено! Читайте, вивчайте та отримуйте задоволення від його творів. З нетерпінням чекаємо вас наступного понеділка об 11.00 годині. «Розшук» сучасних письменників продовжується!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік