09 липня 2020

Тотеми в барвах веселки

Чергова зустріч юних знавців мистецтва відбулася у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. І знайомилися вони з різними видами сувенірів, серед яких сьогодні популярними є сувеніри-тотеми.
Діти розповіли, які вони знають тотеми, що на них зображене, а бібліотекарка повідала, звідки вони до нас прийшли, із яких матеріалів їх виготовляють та що зображують.
Відкриттям для дітей стало те, що в українській культурі теж є тотеми - із зображенням кози та вовка. Їх використовують під час новорічної народної вистави "водіння кози" на свято Щедрого вечора.
Учасники зустрічі переглянули фрагменти мультфільмів та пригадали назви тих, в яких розповідаються про тотеми: «Братик ведмедик», «Балта», фільм «Ніч в музеї».
Існує повір’я, що тотемна тварина може наділити людину силою і допомогти в житті. Кожен з учасників мав змогу познайомитися із своїм тотемом по знаку зодіаку та дізнатися які риси характеру притаманні тій чи іншій тварині.
На згадку про незабутню яскраву зустріч діти зробили підставку для олівців у вигляді тотему, розфарбувавши його у яскраві веселкові барви.




Ось така історія про знайомо-незнайоме слово «тотем».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік