19 жовтня 2021

На крилах Дніпрової Чайки

Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки запрошує взяти участь у літературно-краєзнавчому квесті, присвяченому ювілею Дніпрової Чайки.

1 листопада – день народження Дніпрової Чайки - письменниці, перекладачки, фольклористки, громадської діячки і в цьому році їй виповнюється 160! Юні гості зможуть стати учасниками бібліотечної лоції, яка проведе їх шляхами життя та творчості Людмили Василевської-Березіної. У кожному відділі дітей чекають несподівані завдання, виконуючи які, вони  дізнаються цікаві факти про життя та творчість письменниці.

У секторі літератури іноземними мовами необхідно обрати книги, написані тими мовами, з яких перекладала Дніпрова Чайка, а це французька, польська, шведська, англійська, російська.

У відділі для молодших школярів читачі переглянуть книгу Оксани Лущевської  та дізнаються про дитинство  маленької Людмили, яка слухала батькові казки та мріяла стати вчителькою.

В автобіографічних матеріалах Дніпрова Чайка згадувала, що до семи років «уже прочитала багато книжок батькових і почала складати деякі вірші, наслідуючи чомусь індостанських поетів».

У читальній залі учасники квесту зможуть почути листи та вгадати, від якого митця отримала їх Дніпрова Чайка, а ще познайомитись із виставкою, на якій представлені твори письменниці, книги про неї та  світлини, які надав літературний музей.

За допомогою новітніх технологій у відділі інтернет-послуг школярі із захопленням простежать траєкторію долі письменниці та спробують зіставити події життя та місця, в яких вони відбувались.

Бібліотекарі також підготували  виставу, присвячену унікальній українській письменниці, під час якої звучать   поезії у прозі, які сміливо можна назвати мистецьким експериментом.

Завершується квест презентацією  медіа-ресурсу «Вітальня Дніпрової Чайки». І останнє випробування –  тест, в якому 21 запитання і з яким  діти відмінно впораються, пройшовши всі відділи бібліотеки.

Тож впевнено можна стверджувати, що Дніпрова Чайка живе, вражає, надихає та своєю творчістю окрилює сучасників!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік