21 жовтня 2021

Літературний квест онлайн

Ювілярка року – видатна австрійська дитяча письменниця Кристіне Нестлінгер

Дитинство –  найщасливіша пора, про яку усі згадують з любов’ю. Дитинство прикрашене казками та іграми із друзями. Австрійська німецькомовна письменниця Крістіне Нестлінгер написала безліч історій про дітей та для дітей, її розповіді перекладені багатьма мовами світу, її твори екранізовані та мають театральні варіації. 


Головний герой серії розповідей – це хлопчик Франц, який живе у Відні разом зі своєю родиною. Франц має багато друзів , ходить до школи та сам вирішує свої проблеми. Саме з Францем познайомилися студенти 2-го курсу Херсонського національного університету факультету МЕВ, для яких було організовано літературний квест «Пригоди Франці Фьорстля». 


Студенти описували ілюстрації, порівнювали свої думки та враження з оригінальним текстом та перекладали  його українською мовою. Деякі історії про Франца начитувала сама авторка і ми їх також слухали та знаходили до них ілюстрації. Усі книги про Франца ілюстровані німецьким графіком Ерхардом Дітлем.


Оригінальний текст містить багато розмовних конструкцій та фразеологізмів, розкрити зміст яких нам допомагала мовний асистент Гете-Інституту  Луіза Вічел, якій ми вдячні за співпрацю та допомогу. Луїза розкрила секрети австрійського діалекту, адже він схожий на баварський, а Луїза родом із Баварії.

Дякуємо усім за чудову роботу, активність та гарну атмосферу, що панувала на зустрічі.   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік