01 жовтня 2021

Відкритий міжрегіональний урок читання «Бібліотека єднає Україну!»

Щорічною невід’ємною традицією для Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки є проведення відкритих уроків читання з відомими людьми Херсонського краю, які діляться своїми рецептами успіху з нашими читачами. Марафон відкритих уроків читання стартував сьогодні о 9 годині,  гостей сьогодні до бібліотеки  завітало багато. 

Одна із зустрічей проходила з неймовірною жінкою, відомою особистістю не тільки в нашому краї, а і в Україні – Тетяною Олександрівною Каменською, головним редактором, засновником телерадіокомпанії «ВТВ ПЛЮС», заслуженим журналістом України.


Формат зустрічі - онлайн-спілкування - був дещо незвичайним для наших щорічних відкритих уроків читання, але таким вже звичним для нашого сьогодення. І в цьому є свої великі плюси, адже ми мали можливість поспілкуватися не лише нашим вузьким колом, Херсонським краєм, нашими постійними читачами учнями 10 класу Херсонського академічного ліцею ім. О.В. Мішукова. У нас на зв’язку була Львівщина, а саме учні 7 класів Червоноградських загальноосвітніх шкіл №2 та №4 та учні 5 класу Червоноградської загальноосвітньої школи №1. 

Девізом  нашого уроку,  який запропонувала гостя Тетяна Каменська, був вислів відомого англійського письменника-есеїста, публіциста, драматурга та політичного діяча, який вважається основоположником англійської журналістики – Джозефа Еддісона: «Читання для розуму – це те ж, що фізичні вправи для тіла».

Під час зустрічі дітям було запропоновано уявити себе журналістами та пограти в Kahoot! - онлайн сервіс для створення інтерактивних завдань «Якби казки публікувались в жовтій пресі…».

І за традицією на завершення зустрічі розглянули топ-5 книжок запропонованих нашою гостею:


- «Книга джунглів» Редьяр Кіплінг;

- «Маленький принц» Антуан де Сент-Екзюпері;

- «Портрет Доріана Грея» Оскар Вайлд;

- «Украдене щастя» Іван Франко;

- «Роксолана» Павло Загребельний.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік